Disse tre ting skændes vi mest om, efter vi er blevet forældre - DEL 3

Jeg har sagt op

Ja, der er jo ikke meget teaser over den rubrik, men det er med livligt flakkende sommerfugle i maven, at jeg skriver ordene:
efter syv år på NOVA har jeg valgt at sige op.

Syv år Niels. Syv.

Foto: Krestine Havemann

Jeg startede i 2013 som helt grøn ikke-endnu-færdiguddannet journalist som vært på aftenmagasinet på NOVA. Derefter blev jeg nyhedsoplæser, medvært om eftermiddagen og i januar, 2017 fik jeg mit eget eftermiddagsprogram. Derudover har jeg lavet podcastene ‘I seng med NOVA’, ‘Mig og min mor’ og ‘Gift med dit job’. Jeg har interviewet alt fra Ed Sheeran til Pia Kjærsgaard (okay, ikke ‘alt’. Der er langt mellem de to), jeg har været upassende stiv på et utal af festivaller, mens jeg har fået løn, mødt en masse fantastiske mennesker, jeg gjorde min uddannelse færdig undervejs, fik en kæreste og et barn, flyttede og blev en form for voksen på de syv år.

Men nu er det slut. Og det er lidt vemodigt. Efter jeg kom tilbage fra barsel har jeg faktisk følt mig motiveret som aldrig før til at lave endnu bedre radio. Til at være endnu mere mig selv. Til at få alle der lytter til at grine og sænke skuldrene og føle sig set. Men jeg må også erkende, at jeg de sidste par år har haft en lille ilter Christina nede i maven, som har punket mig for ikke at prøve at opsøge noget andet.

Havde du spurgt mig for 10 år siden, havde jeg aldrig gættet, at jeg skulle lave radio. Da jeg startede på Journalisthøjskolen var det med en drøm om at blive TV-vært, men midt i det hele blev jeg photobombed af Kevin Spacey i Boston, så blev jeg ringet op af GO’NOVA for at tale om det, og pludselig tilbød de mig et job. Som fucking vært.
Jeg må have fortalt den historie så BOSS, siden de straight up tilbød mig at blive radiovært right then and there. Det er i øvrigt stadig min yndlingshistorie at fortælle.
Det er blevet til cirka tre timers radio i snit alle hverdage i syv år. Det er over 4.000 timers radio, og jeg har elsket i hvert fald 3.900 af dem… (De resterende 100 timer har jeg brugt på fx at bande mig selv langt ud af studiet for at udtale Lorde som *lorte* eller glemme at slukke min egen mikrofon under en sang eller generelt bare pulverisere oppe i hjernen af at høre Pink for 8245’ne gang)

De sidste par år har TV-værtsdrømmen sneget sig tilbage, og jeg er pludselig meget bevidst om, at jeg bliver ældre og grå’ere og trættere at se på (joo jeg gør mor), men jeg har også fundet min egen kerne lidt mere. Og nu er jeg så blevet tilbudt et job, som jeg ikke kan (eller nogensinde kunne drømme om at) sige nej til.

Jeg glæder mig uendelig meget til at fortælle mere om det. Ja, faktisk har jeg lyst til at plapre løs om det til Gud og hvermand og random folk på gaden, men jeg har lovet at holde lidt igen til alle detaljer er på plads. Jeg sender mit sidste radioprogram torsdag d. 30. april, men fordi intet er business as usual for tiden, så aner jeg ikke hvornår jeg kan fortælle mere om mit nye job. Men jeg er tæske-excited og håber du vil stay tuned.

Her kan du i øvrigt læse om mine tanker om at komme tilbage på arbejde efter barslen, og her har jeg skrevet lidt om den hamsterhjuls-følelse der ramte mig kort efter.

10 kommentarer

 • Janne Wølke Friis Søgnen

  Hej Christina.
  Super meget tillykke og held og lykke.
  Vil savne at høre dig i radioen. Ligesom vi gjorde under din barsel. Men fedt for dig med noget nyt og spændende.
  God vind

  Ps. Den smuuuuukke stribede kjole du har på?!?!? Hvor har du lige købt den henne😀💃🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Øv hvor træls 😉 du er så dejlig, fuldstændig ukrukket at lytte til. Lykke til på din vej. Spændt på hvad du begiver dig ud i ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Kommer til at savne dig i radioen, men held og lykke med det nye spændende du nu skal. Hvor er det godt du har mærket efter og følger den “drøm” du har haft.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ...Thomas...

  Nu har vi ventet SÅ længe på at du kom tilbage fra barsel. Men så er det allerede slut. 😭😭😭

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Du vil være savnede … men kan følge dig her

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Du vil blive savnet i min radio i dagligdagen det er så dejlig et pust at lytte til dit program. Men er spændt på at høre hvor vi nu kan finde dig fremover

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brit Due Ekjelund

  Årh hvor vil du blive savnet😢 Det var lige så dejligt at høre din stemme igen😍
  Men super meget tillykke, og held og lykke med hvad end du nu skal🍀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Årh, hvor vil du blive savnet! Den store grund til at høre nova forsvinder så der… Men glæder mig til at se, hvad du skal, og ikke mindst fedt, at du følger din mavefornemmelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Du vil blive savnet

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Disse tre ting skændes vi mest om, efter vi er blevet forældre - DEL 3